Hitta jakten inom dig – ta jägarexamen på Knistad Herrgård

03 juni 2024 Lotta Alberius

editorial

Att ta jägarexamen är ett spännande steg för den som vill ägna sig åt jakt och viltvård. Det är ett bevis på kunskap och ansvarstagande inom skog och mark. På Knistad Herrgård kan du inte bara ta del av en omfattande och högt rankad kurs i jägarexamen, du gör det också i en anrik miljö med förstklassiga faciliteter.

Varför jägarexamen är nyckeln till naturens upplevelser

Jägarexamen är inte bara en licens för att jaga, det är en bred utbildning som ger kunskaper om djur och natur, vapenhantering, etik och lagar. Den öppnar dörren till naturupplevelser som annars kan vara svåra att komma åt. Genom jägarexamen lär du dig att förstå och respektera det vilda, att ta ansvar för naturens balans och att bidra till en hållbar viltvård. Det är en kompetens som ger dig möjlighet att gå från en åskådare i naturen till en aktiv deltagare.

Jägarexamen på Knistad Herrgård

Den pittoreska Knistad Herrgård är välkänd för sin vackra omgivning och förstklassiga service. Men det är inte allt den är också en plats där över 200 personer varje år tar steget och blir certifierade jägare. Här erbjuds Sveriges främsta intensivkurser i jägarexamen, något som de tidigare kursdeltagarna bekräftar med ett genomsnittligt betyg på 4,8 av 5 möjliga.

jägarexamen

Kursen omfattar både praktiska och teoretiska moment som förbereder deltagarna för de olika proven för jägarexamen. Med välutbildade instruktörer och nära tillgång till en egen skjutbana blir övningarna och genomgångarna både intensiva och produktiva.

Föreställ dig en boendeupplevelse av hög klass, där alla måltider – från frukostbuffén till de välsmakande trerättersmiddagarna – är inkluderade. Lokala ingredienser och passionerade kockar säkerställer att upplevelsen av svenska landsbygden blir komplett, inte bara genom naturens under utan även genom tallrikens läckerheter.

Det praktiska och ekonomiska – allt du behöver veta för din jägarexamen

För den som är intresserad av att ta jägarexamen på Knistad Herrgård, är priset 11 995 kronor per person. Detta inkluderar logi i dubbelrum samt alla måltider och fika under kursdagarna. Utöver kursavgiften tillkommer kostnader för ammunition och en examinationsavgift till Naturvårdsverket på 1300 kronor. Om du skulle önska att bo i enkelrum tillkommer även en extra kostnad.

Förberedelse är en viktig del av kursen och för den som vill lägga en solid grund innan kursstart rekommenderas kurslitteraturen Din väg till jägarexamen från Bilda Förlag, som också finns tillgänglig som ljudbok. Boken kostar 595 kronor inklusive porto och bör beställas i god tid före kursstart.

Herrgårdens jägarexamenskurser är populära och platserna tenderar att bokas upp snabbt. Det är därför klokt att planera i förväg och säkra sin plats i tid.

Ta jägarexamen på Knistad Herrgård och närma dig naturen, tillfällen för äventyr och ett livslångt deltagande i de svenska jakttraditionerna. Besök https://knistad.se/upplev_o_bo/jakt-och-jagarexamen/ för mer information och för att boka din plats och ta ett steg närmare den jägare du alltid drömt om att bli.

Fler nyheter